De onderneemster die schrijft (of was het omgekeerd?)

Ik schrijf omdat ik de verhalen wil vertellen die het nieuws niet halen, maar wel belangrijk zijn om te begrijpen waarom de dingen zijn zoals ze zijn.

Ik schrijf omdat ik de context wil bieden die nodig is om gebeurtenissen goed te kunnen interpreteren.

Ik schrijf omdat ik er zo enorm veel van bijleer. Me mogen verdiepen in een onderwerp dat me interesseert, al die kennis ordenen en trachten een antwoord te formuleren op de vragen die ik me stel, is een voorrecht waar ik elke dag dankbaar voor ben.

Er is wel een voorwaarde: schrijven wil ik doen in volle vrijheid. Ik kies het onderwerp, hoe ik de inhoud uitwerk en welke vorm de tekst krijgt. Daarom ben ik ook onderneemster. Ik heb een vertaalbureau opgericht waarmee ik vertaalwerk lever aan de publieke sector en de bedrijfswereld. Even reclame maken: alle talencombinaties en bijkomende informatie vind je op www.wordatlas.be 😉

Door mijn activiteiten als onderneemster en schrijfster te combineren, kan ik – eh – mijn goesting doen. Het schrijven moet een passie blijven, niet de bron van inkomsten waar ik me zorgen over moet maken. Ondernemen, en zeker online ondernemen, geeft me de flexibiliteit om als schrijfster te groeien.

Oh ja, nog een paar weetjes. Mijn naam ken je al, ik ben geboren in 1980 en ik ben opgegroeid in Bornem. Ik heb vertaler/tolk gestudeerd (Engels-Italiaans) en ik heb 9 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt: eerst in Dublin en dan in Luxemburg. Mijn hele loopbaan ben ik al met tekst bezig: eerst als proeflezer, dan als schrijver van webteksten en dan als vertaler. Sinds juli 2016 woon ik in Gent en werk ik op zelfstandige basis.