Ga naar de inhoud

Ondernemer

Hey, ik ben Sara. Na wat omzwervingen door Ierland en Luxemburg ben ik in Gent neergestreken. Na meer dan 10 jaar als werknemer kreeg de ondernemersmicrobe me dan toch te pakken… Ik zocht vooral meer vrijheid om aan mijn eigen schrijfprojecten te werken, dus besloot ik in 2016 om de stap te zetten van in-house vertaler naar freelancevertaler. Daarmee vond ik nog niet helemaal de vrijheid die ik zocht (als freelancer moest ik voltijds vertalen om voldoende inkomen te hebben) en dus schaalde ik mijn activiteiten op. Sinds 2020 vertaal ik niet meer en leid ik mijn vertaalbureau, Word Atlas.

In al mijn activiteiten zwem ik graag wat tegen de stroom in. In mijn vertaalbureau heb ik bv. de traditionele top-downstructuur tussen bureau en freelancevertalers vervangen door een samenwerkingsplatform en transparante, open communicatie.

Blogger

Ik ben op zoek naar de impact van de samenleving op ons persoonlijk leven. Op deze site wil ik mijn geleerde lessen delen, omdat ik geloof dat kennis leidt tot een beter begrip van de situatie, en dat is nodig om doelgerichte actie te kunnen nemen.

Mijn motto: kennis is empowerment

Ook hier stel ik de status quo regelmatig in vraag. Zo heb ik in mijn zoektocht naar financiële vrijheid de typisch Belgische overtuiging “het is toch beter een huis te kopen dan te huren” onderzocht en ontdekt dat het antwoord echt niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Sara Reyniers ondernemer, blogger, mentor

Mentor

Soms heb ik me grondig verdiept in een thema dat praktisch kan worden toegepast in mijn leven en dat van anderen. Dan ga ik een stapje verder en bied ik begeleiding aan.

Ik heb 4 jaar lang freelancevertalers geholpen om hun freelanceactiviteit op de rails te krijgen. Sinds 2021 verdiep ik mij in slim omgaan met geld: hoe kan je je geld het best afstemmen op je levensdoelen en persoonlijke gewoontes? Hoe weet je of je goed bezig bent?

Mocht jou dit interesseren, mail gerust je vragen en wat voor soort hulp jij graag zou willen. Als ik jou kan helpen, plannen we een klankbordsessie om jouw vragen te bespreken!

Meest gelezen artikels