De plukboerderij - hype of hemel?

Ik stond met de boerin te praten toen een auto het erf op kwam gereden. Twee vrouwen, waarschijnlijk moeder en dochter, stapten uit. Hippe zonnebrillen, flashy laarsjes. Een perfect afgedragen jeans en bijpassend nonchalant t-shirt maakten het plaatje compleet.

Ik zag de boerin even met haar ogen knipperen en haar mond vertrok. Maar ze herstelde zich snel en liep de twee vrouwen tegemoet om hen te verwelkomen. "Bedankt om te komen", zei ze. "Er zijn veel courgetten vandaag die geplukt moeten worden. Als jullie naar dat veld daar gaan, zien jullie de anderen wel die al bezig zijn. En, oh ja, daar staan lege bakken om mee te nemen."

"Oh, courgetten! Daar heb ik nog leuke receptjes voor liggen!"

De boerin kwam weer naar me toe en glimlachte vermoeid. "Gelukkig is het mooi weer vandaag of we hadden er weer alleen voorgestaan", zei ze. Samen kijken we de twee vrouwen na die luid kletsend naar het veld lopen.

"Ja," zei ik, "tof dat die stadsmensen in het weekend af en toe komen helpen."

"Gelukkig alleen maar op zondag", antwoordde ze.

Ik keek haar aan. "En als de hype weer voorbij is, wat dan?"

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *